EST 1993......

 


Interesse in een kitten van ons? Zo werkt dat:

Lees eerst dit:

Wij brengen onze kitten's met veel liefde en passie groot. Door al 24 jaar fanatiek te proberen gezonde een lieve noorse boskatten te fokken hebben wij een schat aan ervaring, die wij graag met onze "kitten" eigenaren delen, om ervoor te zorgen dat de kat gezond blijft en de portemonnee van de dierenarts niet onnodig voller raakt. Niet alleen door competent voer en medicijnen advies op de actuele stand. Mijn Oma heeft van 1945 tot 1993 een eigen Drogisterij gehad. Destijds was daar nog een apotheker diploma voor vereist! Het weten over veel verschillende medicijnen is mij dus letterlijk met de paplepel ingegoten. Natuurlijk kunnen wij ook niet alles weten, maar in dat geval weten wij altijd wel iemand die er wel ervaring mee heeft. Kitten kopers krijgen van ons een uitgebreid informatie pakket mee. Lees dit zorgvuldig! Het bevat belangrijke informatie over voeding, algemene informatie over het ras en middelen tegen wormen en vlooien en. Er zijn veel erg giftige/gevaarlijke producten op de markt!!! Koop middelen nooit bij een dieren winkel, maar uitsluitend bij de dierenarts!

Het belangrijkste punt is: Belt U mij aub als er iets is! En niet pas als U al twee drie keer bij de dierenarts bent geweest!

Als ik nooit iets hoor, ga ik ervan uit dat geen nieuws, goed nieuws is... Het is niet de bedoeling dat ik U lastig val door te regelmatig contact op te nemen. Maar ik ben er wel als er iets is!

Helaas zijn er veel dierenartsen die het advies van een fokker niet op willen volgen en zelfs een fokker als onbekwaam beschouwen, terwijl een dierenarts een studie volgt voor alle kleine dieren of misschien zelfs algemeen vee.... De fokker daar in tegen legt zijn hele ziel en zaligheid in een enkel specialisme - zijn eigen ras... Het contact met veel collega fokkers van juist dit eigen ras zorgt voor constante bijscholing op dit gebied! Een goede dierenarts weet dit en neemt juist de ervaringen van een fokker blij in ontvangst!

Helaas hebben wij er af en toe erg slechte ervaringen ermee gemaakt, dat de dierenartsen een aversie tegen fokkers hebben, wat altijd ten kosten van het dier ging en natuurlijk ook ten kosten van de eigenaar!
Meestal kan ik in zo een geval bepaalde medicijnen op sturen, mocht de dierenarts het niet met mij eens zijn, maar als de nieuwe eigenaren daar geen gebruik van willen maken, kan ik ook niet meer verder helpen. Tenslotte gaat dit dan ook ten koste van mijn nacht rust, ik maak me zorgen en de ene rimpel na de andere verschijnt. Mijn gezin lijd daar dan ook onder - zo betrokken zijn wij met onze verhuisde kitten's!
Als u dit niet kunt waarderen, kunt U misschien beter op zoek gaan naar een andere fokker. Wij willen ons niet meer ergeren aan eigenwijze mensen die een goede raad in de wind slaan!
De meeste mensen zijn er juist blij mee dat wij hun door dik en dun zouden begeleiden, mocht er een keer iets aan de hand zijn...

Noorse Boskatten zijn ras katten en die behoren voeding van goede premium kwaliteit te krijgen! Katten voer uit de supermarkt bevat te veel zouten en te weinig voeding stoffen, die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van goede botten, een mooie vacht en gezonde organen. Vind U dit onzin, kunt U beter een kat via Marktplaats zoeken.

Onze Noorse Boskatten zijn extreem sociaal naar andere katten toe. Ze hebben een soortgenoot net zo hard nodig als zuurstof in de lucht. Het ras van de soortgenoot speelt hierbij geen enkele rol. Wij verkopen dus geen kitten's aan mensen die hun Noorse Boskat alleen willen houden!

Wij fokken geen katjes voor het asiel! Mocht U ooit afstand moeten doen van de kat door omstandigheden, hebben wij het eerste koop recht!
Ook fokken wij geen katjes om later te horen dat ze buiten verongelukt zijn (onder een auto) of daar dodelijke ziektes opgelopen zijn.

De katten uit ons eerste nest zijn ruim 18 jaar oud geworden en daar blijven wij naar streven, hoe moeilijk dat ook is. Wij doen ons best - moeder natuur heeft het laatste woord...

U bent verliefd geworden op een bepaald kitten:

Als bij dit kitten niet "booked" staat, kunt U ons bellen en eventueel een vrijblijvende optie op dit kitten nemen. Afhankelijk van de leeftijd van het kitten, kunnen wij een afspraak maken om vrijblijvend te komen kijken. Wij willen geen kitten als "tweede keus" verkopen! Het moet dus echt klikken! Mocht het kitten bij dit bezoek nog steeds echt U droom kitten blijken, kunt U het reserveren door aanbetaling van 150,- Euro. U krijgt dan gelijk het koop contract met de info map mee naar huis en ik zet "booked" naast de naam van U kitten op de website. Ik houd U verder op de hoogte van de ontwikkeling van U kitten, tot het kitten eindelijk na U toe mag verhuizen.

Als dit kitten in optie staat kunt U ons alsnog bellen! Een optie betekend niet dat het kitten ook daadwerkelijk al besproken is. Besproken is het kitten pas als er "booked" of "sold" achter staat!

Wij werken met een wachtlijst.
Deze wachtlijst werkt niet naar volgorde, maar naar voorkeur van de mensen op de wachtlijst.
Om een voorbeeld te nomen: Er zijn 5 wachtenden voor U. Maar alle 5 zoeken een totaal andere type kat als U. Mocht U type eerder geboren worden, bent U ook eerder aan de beurt. Voor de wachtlijst zet ik vaak gelijk na geboorte van de kitten's een Optie of een Sterretje (*) bij meerdere kitten's. Zo hebben alle mensen van de wachtlijst even de tijd om de kitten's te bekijken. Ik weet altijd meteen precies hoe de kitten's eruit komen te zien als ze volwassen zijn! Zo kan makkelijker gekozen worden, mocht de voorkeur niet om een bepaald karakter gaan. In dat geval duurt het meestal een aantal weken voor er echt gekozen kan worden.